Scrapblog-Karin

donderdag 24 februari 2011

Disneyland Parijs, dag 2


Lieve allemaal,

gisteravond om 21.30 waren Paul en ik gesloopt.....en dus hebben wij heerlijk onze ogen dichtgedaan in ons kleine bedje....want als je thuis 1m80 gewend bent....is dit een heel klein bedje....maar dat is ook best knus..hahaha!!
En dan denk je....we gaan lekker uitslapen..niet dus. Om 6.30 was Lenka wakker, maar gelukkig hebben we haar nog wel even rustig kunnen houden totdat onze Schone Slaapster Mara om 7.00 wakker werd. Die had hele leuke dromen gehad van achtbanen en prinsessen.
***
Na een heerlijk ontbijt in het hotel, Hotel New York, liepen we om 9 uur al weer rond in het park. Het park gaat officieel pas om 10 uur open maar hotelgasten mogen eerder het park in. (en als Paul dat weet...moet er wel gebruik van gemaakt worden...)
En weer gingen de meiden rechtstreeks naar de schietattractie van Buzz Lightyear...en weer had papa gewonnen....maar de dames worden er steeds beter in!
Daarna zijn we doorgelopen naar Fantasyland, waar we bijna alle attracties hebben gedaan, de vlucht van Peter Pan ('doet die krokodil niets mama...nee Mara...die is niet echt'), Pinokkio (gaan we niet in de bek van de walvis, mama...nee Mara..ook die is niet echt....'), de draaiende theekopjes, de caroussel, het doolhof van Alice in Wonderland en we zijn op de foto geweest met de prinses, die van de kikker....geen idee hoe ze heet....maar ze had wel een mooie jurk aan volgens de meiden!
***

***
Omdat Mara graag met Winnie de Poeh op de foto wilde, maar de wachtrij erg lang was, heb ik mijzelf opgeofferd om samen met haar in die rij te gaan staan, en Lenka en Paul gingen op weg naar de Thunder Mountain achtbaan (die snelle van gisteren..). Helaas voor hun deed de attractie het niet..dus zijn ze wat gaan winkelen totdat Mara en ik klaar waren bij Winnie....
En ja, als je dan zo in die rij staat denk je bij jezelf 'zou het gek zijn als ik ook met Winnie op de foto ga...', en ach waarom ook niet...dus zo gezegd zo gedaan. Winnnie de Poeh wilde zelfs nog een kus van me dus Paul heeft er concurrentie bij!
Na de lunch zijn we naar het andere park gelopen, waar het plan was om in de Crush achtbaan te gaan...nou mooi niet dus...er was een wachtrij van 90 minuten...echt niet...morgen maar weer proberen.
***
Omdat Lenka graag in de RC Racer wilde (lijkt een beetje op een piratenschip die zo hoog gaat, waar je maag in je keel zit en daarna weer terugschiet...) ben ik met Mara in Aladin's vliegende tapijt geweest en nog een 'kleinere achtbaan'. Na 40 minuten kwam Lenka diep teleurgesteld terug, dat ze uit de rij waren gestapt want ook hier was de wachttijd echt te lang....
Gelukkig was de teleurstelling gauw weg, want onze Mara had geld gevonden op straat (5 euro) dus die moest worden uitgegeven in de winkel...tja...en de rest wat het heeft gekost mocht papa erbij leggen!!
Met nieuwe pennen, etuis en schrift gingen we nog een poging wagen in het andere park om in de Thunder Mountain achtbaan te gaan...die deed het inmiddels weer....maar de wachttijd was ook hier 90 minuten...dus ook hier...morgen maar weer proberen.....
***
Dus toen zijn een stukje met de trein gaan rijden, hebben het kasteel van Doornroosje beklommen, mochten daar een wens doen in haar wensput en toen op naar de perfecte plek voor de parade!
En die plek was perfect....de parade was nog leuker dan gisteren volgens Mara (en ook een stuk droger...) en het was nog fijner dat de heksen deze keer aan de andere kant van de wagen zaten....
Na de parade zijn we naar het restaurant gelopen waar we weer heerlijk hebben gegeten. En wie stond er ineens aan onze tafel...jawel Mickey Mouse himself! Geweldig, geen rij, gewoon naast je tafel. Ook Balou, Iejoor, Goofy en de piraat van Peter Pan waren van de partij...dus het was weer een geslaagde dag vandaag.
Het weer was beter dan gisteren, wel bewolkt, maar de hele dag droog en lang niet zo koud als gisteren.
***
De meiden liggen weer lekker te snurken, ik ga zo aan de studie...niet dat ik veel zin in heb...maar ja...ik zal wel moeten met een examen in het vooruitzicht....
De planning voor morgen is vroeg naar de Crush achtbaan, daarna door naar de Thunder Mountain achtbaan en dan zie we wel weer....oh ja...en Minnie Mouse hebben we nog niet op de foto...dus die moeten we ook nog even opsporen!!
***
Veel liefs Karin

4 reacties:

Anoniem zei

Wat leuk om zo jullie avonturen in Disney te lezen! Je schrijft erg leuk!
Voor mij is het alweer een paar jaar geleden dat ik er voor het laatst was, en nu ik zo je verhaal lees begint het toch weer te kriebelen ;)

liefs,
smanantha

regina zei

hoi

het is voor mij al weer lang geleden maar als ik dit lees heb ik ook wel weer zin om te gaan!!

gr regina

Romy zei

Dat klinkt geweldig...ondanks dat vroege opstaan;) Zo te horen vermaken jullie je alle vier super daar:) En ik kan me voorstellen dat jij stiekem ook wel met Poeh op de foto wilde. De foto is heel leuk geworden:)

Angelique zei

Wat heerlijk een paar dagen in disneyland. Wij gaan in de meivakantie 5 dagen.

Groetjes Angelique

Een reactie posten