Scrapblog-Karin

woensdag 23 februari 2011

Disneyland Parijs, dag 1

Hallo allemaal,

nadat wij vanmorgen om 4.30 u wegreden uit Almere kwamen wij rond 9.30 uur aan in het park.
***
Mara had onderweg nog wat geslapen, Lenka uiteraard niet.....want ja....je moet natuurlijk wel alle borden en auto's in de gaten houden of dat papa toch echt wel naar Parijs rijdt...
Gelukkig was het droog, dus nadat wij de entreebewijzen hadden opgehaald, zijn we rechtstreeks naar het park gegaan.
De eerste attractie was Buzz Lightyear...schieten met pistooltjes vanuit een karretje, echt een topper...de winnaar...papa natuurlijk!!
Daarna is papa 5x over de kop gegaan in de Space Mountain, de meiden deden het wat rustiger aan in de ruimte draaimolen...ging trouwens nog best hard..en hoog!
***
Daarna op weg naar de piratenbootjes. Mara werd al een beetje paniekerig en week niet van mama's zijde...maar gelukkig voor haar was de attractie kapot toen we bijna aan de beurt waren...dus we konden weer terug...wat een opluchting voor onze kleine meid. Maar morgen doen we nog een poging!
Dus dan maar op naar de Thunder Mountain achtbaan. Ook Mara mocht hierin...jawel....ze was boven de 1m02! Dus na 45 min in de rij te hebben gestaan, hebben wij de rit van ons leven gehad. We hebben gelukkig alle haren nog.....de trommelvliezen zijn wel gesprongen van het schreeuwen...maar een leuke rit was het! Van laag naar hoog, en van donker naar licht..wat een sensatie voor de meiden! Of we er gelijk nog een keertje ingingen..ja echt niet....kunnen we weer 45 min. wachten..morgen is er weer een dag!
***
***
Daarna hebben we lekker zitten lunchen in een lunchroom..en gelijk even warm worden. Daarna nog wat gewinkeld....Mara heeft al een nieuwe tas gescoord en nieuwe handschoenen (want wanten zijn zo voor kleine meisjes...je moet nu toch echt handschoenen met vingers hebben..) en ook Lenka heeft nieuwe handschoenen (want die loopt nog liever met ijsvingers, dan dat ze wanten aandoet....) en ze heeft nieuwe Minnie Mouse pantoffels uitgezocht....dus je ziet eerst de pantoffels en daarna komt Lenka...maar gaaf zijn ze wel. Ook ik heb nog met een tas in mijn handen gestaan...maar daar is het bij gebleven.
***
Daarna was het tijd om terug te gaan naar het hotel om de kamersleutel te halen en de spullen naar boven te brengen...en we moesten ook weer even opwarmen...
Om 16.30 waren we weer terug in het park, want om 17.00 begon de parade....en ja...mama gaat niet naar Disney om de parade mis te lopen...helaas ging het regenen, dus dat was iets minder...maar dat maakte de parade niet minder magisch...alleen een beetje natter...
Iedereen kwam weer voorbij...toen de heksen voorbij kwamen stond Mara ineens achter me ipv voor me....maar ja...'ze zijn niet echt hoor mama'..... 'nee hoor lief'...'maar waarom sta je dan achter me????'
Na de parade zijn we heerlijk gaan eten bij Mickey's Café. En tot onze grote vreugde kwamen er heel veel karakters langs onze tafel om even op de foto te gaan met de meiden. Zo is Baloe langs geweest, Knabbel en Babbel, Stitch (van Lilo) en Jessy (van Woody). Dus je begrijpt het al...'gaan we hier morgen weer eten mam?', 'tuurlijk schatjes, we maken wel even een reservering voor morgen...'.
***
Nu liggen de meisjes lekker in bed, na in bad te hebben gezeten, en dan zien we morgen wel weer wat de dag ons gaat brengen!!
***
Dikke kus vanuit Disneyland Parijs,
Paul, Karin, Lenka en Mara

5 reacties:

Diana zei

Zo te lezen vermaken jullie je prima daar. Ben er zelf nog nooit geweest maar het staat zeker op de verlanglijst. Heel veel plezier nog.

Groetjes Diana.

regina zei

hoi

jullie hebben het wel naar je zin zo te lezen!

ik ben er zelf ook al heel vaak geweest en blijft leuk!

nog heel veel plezier!

gr regina

Romy zei

Oh wauw, wat gaaf dat jullie in Disneyland zijn. Dat klinkt als een mega-leuke dag! Geniet er lekker van! Toevallig ga ik over twee weken...één dagje dan (met school). Het wordt een lange dag: om 2.00 moeten we op school zijn en 2.00 de volgende dag komen we ook weer terug. Maar met een beetje energiedrank red ik het hopelijk de hele dag zonder slaap;)

Anja zei

OOH heerlijk Karin,
Om dit allemaal even te lezen.Geniet ervan,gr Anja;o)

Marian zei

Wauw, geweldig hè, Disney?! Heel veel plezier nog!! Welk hotel zit je?

groetjes, Marian

Een reactie posten