Scrapblog-Karin

maandag 17 augustus 2009

Scrap4energy

Ik kreeg vandaag een mailtje van Anja Pellink met de vraag of ik op mijn blog aandacht wil vragen voor Scrap4energy. Op zaterdag 5 september wordt er in Enschede de hele dag gescrapt voor het goed doel.
Omdat ik dit een geweldig initiatief vind, wil ik dat graag met jullie delen!

Scrap4energy, scrappen voor een goed doel!
Voor een kind is het heerlijk om naar buiten te gaan, om te spelen en sporten met vriendjes. Het klinkt heel logisch maar toch heeft niet ieder kind altijd die keus. Kinderen met een energie stofwisselingsziekte bijvoorbeeld.

Wanneer je accu niet meer oplaadt…
In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen geboren met een stoornis in de energie-stofwisseling. Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij. Hij is maximaal half vol, loopt snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de minst ernstige vorm hebben deze kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Daarnaast hebben deze kinderen vaak verschillende (ernstige) lichamelijke klachten. Jammer genoeg is deze ziekte nog heel erg ombekend en is er nog geen medicijn beschikbaar. Speciaal daarvoor is de stichting Energy4all opgericht. Zij hebben als doel om deze ziekte meer bekendheid te geven en geld op te halen voor het ontwikkelen van een medicijn.

Scrap4energy.
Omdat wij graag deze stichting willen steunen organiseren wij op zaterdag 5 september in Enschede scrap4energy. Oftewel een hele dag scrappen voor het goede doel. Want wat is er nou fijner dan lekker scrappen en daarmee een goed doel steunen?! Tijdens deze dag heb je de keuze uit 4 workshops die verspreid zijn over de dag. Mocht je geen zin hebben in een workshop dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf te gaan scrappen. Verder organiseren wij ook een loterij waarbij je leuke prijzen kunt winnen. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de stichting energy4all. Kortom een dag vol gezelligheid voor het goede doel!

Wil je meer weten over deze dag? Kijk dan op onze site website www.atelierhetzonnekuukske.nl/html/scrapforenergy.html of op onze weblog www.scrap4energy.blogspot.com Voor vragen kun je mailen naar info@atelierhetzonnekuukske.nl

Namens deze kinderen en hun ouders heel erg bedankt!

Liefs Karin

0 reacties:

Een reactie posten